5 posnih krem čorbica koje možete da nosite na posao u termos flaši: Zdrave, zasitne i preukusne

Pred nama je 48 dana posta, a ukoliko ste prihvatili ovaj podvig, donosimo vam recepte za zdrave čorbe koje možete da ponesete na posao

Objavljeno: 05.03.2025. 08:00h
5 posnih krem čorbica koje možete nositi na posao u termos flaši, Foto: Shutterstock

Najzdraviji obrok tokom posnih dana je potaž. Zbog toga smo došli do 5 zdravih recepata za čorbe koje u sebi sadrže najbolje povrće, koje će vas zasititi, a istovremeno su zdrave i korisne za telo.

Sve što treba da uradite je da čorbu skuvate uveče, a ujutru je podgrejete i stavite u termos flašu i konzumirate na poslu.

1. Paradajz čorba za detoksikaciju

Potrebno je:

  • 1 glavica crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 3 krompira
  • pola celera
  • 500 ml paradajz soka
  • Šaka peršuna svežeg
  • so i biber

Priprema: Ako postite na ulju, na malo ulja prodinstajte luk i šargarepu, a potom dodajte ostalo povrće i malo vode. Kada se sve skuva ispasirajte pa potom nalijte paradajz sok i so i biber. Kada sve to provri dodajte seckan peršun i čorba je gotova. Ako postite na vodi, povrće odmah stavite da se kuva a onda nalijte paradajz sok i peršun.

foto: Shutterstock

2. Potaž sa bundevom

  • 400gr bundeve
  • 4 šargarepe
  • 1 veći krompir
  • 1,5 l vode
  • svež peršun
  • 3 čena belog luka
  • 2 manja crna luka
  • so, biber

Priprema: Bundevu, šargarepu i krompir stavite u šerpu sa malo vode i kuvajte. Kada se skuva ispasirajte štapnim mikserom i nalijte još vode da biste dobili željenu gustinu. So, biber, svež peršun i beli luk isitnite i dodajte u čorbu koja vri. Isključite i poslužite se.

foto: Shutterstock

3. Potaž od graška

Potrebno je:

  • 400 grama graška
  • 2 šargarepe
  • 2 krompira
  • 1 glavica luka
  • sveža mirođija
  • so i biber

Priprema: Svo povrće stavite u malo vode da se kuva. Kada se skuva ispasirajte pa dodajte so i biber i seckanu mirođiju. Kada provri isključite i poslužite.

foto: Shutterstock

4. Potaž od brokolija

Sastojci:

  • glavica brokolija
  • glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • maslinovo ulje
  • so, biber
  • majčina dušica

Priprema: Povrće prodinstajte na malo maslinovog ulja. Sve osim belog luka. Kada se prodinsta nalijte vodom i kuvajte. Kada se skuva, ispasirajte dodajte seckan beli luk i majčinu dušicu. Posolite, dodajte biber i poslužite.

foto: Shutterstock

5. Super potaž od celera

  • 1 manji koren celera (100 g)
  • 50 g prosa
  • 1 glavica crvenog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 l vode
  • so, biber
  • peršun
  • ulje

Priprema: Celer prodinstajte sa crnim lukom i belim lukom. Dodajte opran proso i nalijte sa vodom. Kada se sve skuva, ispasirajte dodajte začine i svež peršun i kada provri to je to.