5 najboljih domaćih jela za ručak, za 7 dana u nedelji: Brzo se spremaju, za sve koji nemaju vremena

Foto: Shuterstock

1. Punjene paprike

Sastojci: 500 g mlevenog mesa, 250-300 g crnog luka, 2 šargarepe, Parče celera, Peršun, 150 g pirinča, Ulje, suvi začin, začinska crvena paprika, biber, so, list lovora, biber u zrnu, 1 jaje, Paprike za punjenje, 500 ml paradajz sosa, 1-2 paradajza, 100 g suve slanine, 1 papričica

Način pripreme pogledajte OVDE.

2. Pileći krompir paprikaš

Foto: Printscreen Youtube/ Kuvajmo lako

Sastojci: 2 veće glavice crnog luka, 1 veća šargarepa, 500 g pilećeg mesa, 1 paradajz, 2 paprike, 500 g krompira, so, začin, aleva paprika, biber, lovorov list, hladna zaprška(1 ravna kašika brašna, oko 50ml vode)

Jednostavan način pripreme ovog ukusnog jela, pogledajte OVDE.

3. Pilav

Foto: Shutterstock

Sastojci: pile - 1/2 komada, pirinač - 250 g luk - 1 glavica, maslac - 60 g, pileći bujon - 400 ml, paradajz - 2 komada, šargarepa - 1 komad, orasi - 60 g, istucani, majčina dušica - 1 kašičica, biber - po ukusu, so - po ukusu

Grčki način pripreme pilava pogledajte OVDE.

4. Bela ragu čorba

Foto: Printscreen Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Sastojci: 500 g juneće rozbratne, 300 g pilećeg mesa (3 karabataka), 1 krompir, 1 koren paštrnaka, koren celera, 2 šargarepe, koren peršuna, list celera i peršuna. 1/2 limuna, 3 kašike brašna, 1/2 l mleka, 300 g kisele pavlake

OVDE pogledajte način pripreme.

5. Đuveč

Foto: Kurir TV

Sastojci: 1 struk praziluka, 2 glavice crnog luka, 2 paprike, 1 šargarepa, 130 g pirinča, 2 srednja krompira - 500 g, Ulje, začini po vašem ukusu: so, biber, suvi začin, 5 do 6 babura paprika, 400 do 500 g pilećih bataka, 600 ml vode

Ovde pogledajte pripremu za najbolji "Moravski đuveč".

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

This browser does not support the video element.

Vojvođanski kare kao predlog za ručak Izvor: Kurir

Donosimo vam 5 najboljih domaćih jela za ručak, za 7 dana u nedelji.