Crnogorka u Beogradu: Brzinski recept od 30 minuta za najukusniji nedeljni ručak, za koji se traži parče više
Donosimo vam recept za jedan od najlepših jela za ručak.
Izvor: Vukašin Ristić
Darinka Aleksić, podelila je svoj recept za preukusni ručak koji se sprema očas posla, pod zanimljivim nazivom Crnogorka u Beogradu.
Sastojci:
- 0.5 kg Svinjske šnicle
- 200 ml Belo Vino
- 200 g Pršuta
- 300 g Kačkavalj
- Bešamel sos
- So, biber, vegeta, kari
Priprema:
Svinjske šnicle isecite na male parčiće. Od jedne standardne šnicle kakvu vam budu isekli u mesari, napravite otprilike 4,5 parčića.
Istuckate čekićem za meso i začinite po svom ukusu (so, vegeta, biber, kari). Meso se dinsta na malo ulja.
Nakon nekih pet minuta nalijete belog vina da bude do pola mesa. Vodite računa da meso ne preliva u vinu.
Kada se fino izdinstaju i budu dovoljno mekane poređate ih u pleh i ne treba da podmazujete (ja koristim đuveč tepsiju). Saft koji ostane od pečenja mesa ne bacate, već ga dodajete u bešamel sos.
Kada meso poređate u đuveč preko njega stavljate pršutu (suvi vrat, pečenicu) preko toga kačkavalj i prelivate bešamel sosom (neću vam pisati kako da pravite bešamel imate gomilu tutorijala o tome). Preko bešamela ako vam ostane možete pobacati još malo sitno seckane pršute i kačkavalja.
Pecite ne više od deset minuta na temperaturi oko 180 stepeni. Dovoljno je da se kačkavalj fino stopi sa jelom i da sve bude gotovo. Možete naravno, po ukusu, preko dodati malo peršuna ili origana.
Prijtano, uživajte!
Stil/Meta
U nastavku saznajte kako da pripremite najsavršenije lignje sa povrećem:
Bonus video: