Ćufte u paradajz sosu su softane, ukusne i idealane za porodični ručak: Uz različiti prilog možete ih jesti i 2 dana
Poslušajte savet vrsnih domaćica i probajte recept za ove preukusne ćufte u paradajz sosu
Izvor: Milica Krajnović
Ovo je jedini pravi recept za ćufte u paradajz sosu. Jednostavno se pravi, brzo je gotovo, a idealan je ručak za porodicu i decu koja će ih sigurno obožavati.
Izdašan je i veoma zasitan, a ne može da dosadi. Može se kombinovati sa špagetama, pire krompirom, spanaćem ili bilo kojim prilogom po želji i vašoj preferenciji.
Sastojci:
Ćufte:
- 500 g mešanog mlevenog mesa
- 1 jaje
- 1 glavica crnog luka, sitno iseckanog
- 3 češnja belog luka, sitno iseckanog
- 2 kašike prezli
- 2 kašikice suvog biljnog začina
- 1 kašika ulja
- so
- biber
- 2 kašikice mlevene slatke paprike
Sos:
- 500 ml pasiranog soka od paradajza
- 6 dl čaše vode
- 50 ml ulja
- 3 kašike brašna
- so
- 1 kašika šećera
Priprema:
Ćufte:
Izmešati sve navedene sastojke za ćufte i ostaviti najmanje 1/2 sata u frižideru, zatim oblikovati loptice željene veličine.
Sos:
Propržiti malo brašno na ulju, dodati pasirani paradajz, izmešati i polako dodavati vodu (sami odrediti gustinu sosa), zatim dodati začine. Čim proključa, dodavati jednu po jednu lopticu mesa, smanjiti temperaturu (samo da krčka) i kuvati oko 40 minuta.
Poslužiti uz pire krompir.
Prijatno!
Bonus video: