Ove žene su nam 2000-ih bile ikone stila: Danas da mogu, spalile bi fotografije, izgledaju kao da su ih deca oblačila

One su 2000-ih bile žene čiji stajling su svi hteli da iskopiraju, gledavši iz današnje perspektive, izgledaju previše kič, bez sklada i imalo ukusa

Objavljeno: 04.10.2024. 08:00h
Autor:
FOTO: Michael Germana / StarMax / Profimedia
FOTO: Michael Germana / StarMax / Profimedia
FOTO: DAVID BUCHAN / Shutterstock Editorial / Profimedia
FOTO: Robert Bertoia Collection / Everett / Profimedia
FOTO: Lionel Hahn / Zuma Press / Profimedia
FOTO: Erik C. Pendzich / Shutterstock Editorial / Profimedia
FOTO: Erik C. Pendzich / Shutterstock Editorial / Profimedia
FOTO: Erik C. Pendzich / Shutterstock Editorial / Profimedia
Foto: Charles Sykes / Shutterstock Editorial / Profimedia

Tokom 2000-ih godina, mnogi modni izbori svetskih zvezda danas mogu delovati prilično upitno u smislu estetskih standarda. Ipak, važno je naglasiti da je moda uvek bila subjektivna i da su ti stilovi u svoje vreme predstavljali vrhunac trenda. Evo nekoliko poznatih ženskih ličnosti čiji su tadašnji stajlinzi izazivali podeljene reakcije i često se dovodili u pitanje kao "modni promašaji."

Dženifer Lopez, koja je poznata po besprekornom izgledu, retko greši kada su moda i stil u pitanju. Ipak, njen stajling iz 2000. godine danas bi bio okarakterisan kao pretrpan i prenaglašen. Upadljivost nepotrebnih detalja, poput previše nakita ili slojevitih komada, tada je delovala kao odraz luksuza, ali bi se danas doživela kao preterivanje.

Pusiket dols, grupa koju su mnogi obožavali, bile su sinonim za seksepil i stil. Posteri s njihovim likovima krasili su zidove tinejdžerskih soba, ali kada danas pogledamo njihove odevne kombinacije, previše boja, sjaja i neusklađenih elemenata deluje kao primer kiča. Njihov stil danas bi bio ocenjivan kao previše upadljiv i prenatrpan detaljima.

Šakira, poznata po svom unikatnom modnom izrazu, na jednom od svojih nastupa nosila je kombinaciju koja danas izgleda kao da je birana bez pravog stila. Iako bi se danas njen stajling smatrao modnim promašajem, u 2000-im je bio deo njene prepoznatljive "kul" estetike.

Britni Spirs je tokom 2000-ih bila ikona pop kulture, ali i česta meta modnih kritičara. Njeni izazovni i provokativni stajlinzi, uključujući ultrakratke topove, providne materijale i ekscentrične kombinacije, često su nailazili na podeljene reakcije. Iako je tadašnji stil simbolizovao bunt i slobodu, danas bi se neki njeni autfiti smatrali preteranim i neukusnim.

Sve ove zvezde, iako su možda nekad birale upitne modne kombinacije, ipak su oblikovale trendove svog vremena.