Mađarske lazanje su ludilo od ručka: Sočno, kremasto, niko im ne može odoleti

Vikend ručak koji će naterati vašu porodicu da se okupe oko trpezarijskog stola

Objavljeno: 20.09.2024. 14:35h
Autor:
Foto: Printscreen/youtube

Recept za palačinke:

  • 3 jaja
  • 400 ml mleka
  • 100 ml vode
  • malo soli
  • 3 kašike ulja
  • 250 grama oštrog brašna

Fil:

  • 2 glavice crnog luka
  • 500g mlevenog mesa
  • 350ml gustog sosa od paradajza
  • Začini po vašem ukusu So, biber, origano

Bešamel sos:

  • 40g putera
  • 2 kašike brašna
  • 550ml mleka
  • So, beli luk, biber
  • 150g rendanog sira koji se topi

Priprema: Napravite palačinke i ostavite ih sa strane. Napravite i fil tako što ćete izdinstati luk, dodati mleveno meso a potom i sos od paradajza i začine. Napravite bešamel sos.

Filujte palačinke klasično, pa ih ređajte u pleh. Kada lepo sve filujete i poređajte prelijte bešamelom pa zapecite na 200 stepeni Celzijusa oko pola sata.