Mađarske lazanje su ludilo od ručka: Sočno, kremasto, niko im ne može odoleti
Vikend ručak koji će naterati vašu porodicu da se okupe oko trpezarijskog stola
Objavljeno: 20.09.2024. 14:35h
Autor:
Autor:
Recept za palačinke:
- 3 jaja
- 400 ml mleka
- 100 ml vode
- malo soli
- 3 kašike ulja
- 250 grama oštrog brašna
Fil:
- 2 glavice crnog luka
- 500g mlevenog mesa
- 350ml gustog sosa od paradajza
- Začini po vašem ukusu So, biber, origano
Bešamel sos:
- 40g putera
- 2 kašike brašna
- 550ml mleka
- So, beli luk, biber
- 150g rendanog sira koji se topi
Priprema: Napravite palačinke i ostavite ih sa strane. Napravite i fil tako što ćete izdinstati luk, dodati mleveno meso a potom i sos od paradajza i začine. Napravite bešamel sos.
Filujte palačinke klasično, pa ih ređajte u pleh. Kada lepo sve filujete i poređajte prelijte bešamelom pa zapecite na 200 stepeni Celzijusa oko pola sata.
( Vanja Milenković )