Obožavamo
Musaka s pohovanim tikvicama: Vikend ručak koji će se pojesti začas
Poslužite toplo uz grčki jogurt i neku sezonsku salaticu
Objavljeno: 21.09.2024. 14:00h
Autor:
Autor:
Sastojci:
- * 2 veće tikvice (300 g)
- * 200 g mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 1 jaje
- 1 dl mleka
- 50 g pavlake
- 100 g brašna
- 1 kafena kašičica aleve paprike
- 1 kašika svežeg peršuna
- 1 kašičica sveže mirođije
Priprema:
Tikvice iseći. Umočiti ih u brašno, pa u jaja i ispržiti u dubokoj masnoći. Na sitno seckanom crnom luku prodinstati meso i začiniti ga alevom paprikom, dodati so, biber i peršun. U vatrostalnu činiju ređati red tikvica, red mesa. Zaliti rojal masom (pomešano jaje, mleko i pavlaka) u koju smo dodali i mirođiju i sve to lepo zapeći u rerni oko 20 minuta. Kiselo mleko odlično ide uz ovakav ručak.
( N.B. )