Predlog za ručak

Starinski pilav po receptu domaćica iz bivše Jugoslavije: Ručak koji se nikad ne odbija

Svaki recept koji uzmemo od mame ili bake je neprikosnoven

Objavljeno: 16.09.2024. 09:00h
Autor:
Foto: Thinkstock

Sastojci:

* 2 bataka * 2 karabataka * 4 velike šargarepe * 1 manja glavica luka * 1 lovorov list * 250 g pirinča * so, biber, suvi začin * ulje

foto: Shutterstock

Priprema:

1. Skuvajte supu od pilećeg mesa i šargarepe sa zapečenom glavicom luka i listom lovora. Dok se kuva, stavite i malo bibera u zrnu.

2. Na ulju kratko propržite pirinač, pa polako dolivajte vodu iz supe i povremeno mešajte.

3. Kad pirinač omekša, a supa već bude pri kraju, očistite meso od kožice i kostiju, a šargarepu isecite na duže komade. Dodajte piletinu i šargarepu u pirinač, začinite po ukusu.

4. Podmažite tepsiju uljem, sipajte pirinač s mesom i šargarepom. Poravnajte smesu i pecite u vrućoj rerni 15-20 minuta.