Džoker dijeta od koje je smršao Hoakin Finiks: Za kratko vreme istopio 24 kg i to bez teretane, jeo je samo ovo

Hoakin Finiks ponovo je uspeo da smrša za svoju ulogu Džokera ovom striktnom dijetom.

Objavljeno: 05.09.2024. 09:51h
Autor:
Foto: Cinzia Camela / LiveMedia / imago stock&people / Profimedia

Glumac i oskarovac Hoakin Finiks, koji tumači lika Džokera u novom nastavku pod nazivom "Džoker: Ludost udvoje" sa Lejdi Gagom, prošetao je crvenim tepihom na Venecijanskom filmskom festivalu na premijeri filma.

Osim što je izgledao savršeno u večernjem odelu, Hoakin je privukao i pažnju javnosti zbog svog neverovatno mršavog izgleda.

On je za medije ispričao svoju striktnu dijetu uz pomoć koje je uspeo da smrša čak 24 kilograma za vrlo kratak vremenski period, što se da videti preko toga kako je bucmastije pre izgledao za snjimanje filma Ridlija Skota "Napoleon".

foto: Cinzia Camela / LiveMedia / imago stock&people / Profimedia

Ovo je striktna dijeta koje se pridžavao Hoakin Finiks kako bi smršao za ulogu Artura Fleka tj. Džokera.

Da bi postao Džoker, Finiks je prošao kroz drastičnu fizičku i mentalnu transformaciju, izgubivši 24 kilograma uz strogu dijetu. Ovaj ekstremni gubitak kilograma pružio je Finiksu pojačan osećaj kontrole i fokusa, što je bilo ključno za istraživanje složene psihe lika.

Finiksova restriktivna dijeta sastojala se prvenstveno od niskokalorične hrane, i on je pažljivo pratio ishranu kako bi postigao izgled potreban za ulogu. Pored fizičke transformacije, gubitak kilograma uticao je i na njegovo mentalno stanje, omogućavajući mu dublje povezivanje sa ranjivošću i padom u ludilo.

foto: Profimedia

Dijeta za ulogu bila je izuzetno stroga i pažljivo nadgledana od strane lekara kako bi se osigurala njegova bezbednost.

Evo pregleda plana ishrane koji je pratio:

Ograničenje kalorija: Finiksova ishrana je bila strogo ograničena na mali unos kalorija, konzumirajući znatno manje nego inače kako bi podstakao brzi gubitak kilograma.

Jednostavna, niskokalorična hrana: Ishrana se uglavnom sastojala od jednostavne, niskokalorične hrane. Prema nekim izvorima, jeo je namirnice poput jabuka, zelene salate i barenog povrća.

foto: IPA / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Kontrola porcija: Kontrola porcija bila je ključna, uz precizna merenja kako ne bi prešao svoj dnevni kalorijski limit.

Hidratacija: Održavanje hidratacije bilo je od suštinskog značaja, uz fokus na unos dovoljne količine vode tokom dana kako bi podržao metabolizam i opšte zdravlje.

Lekarski nadzor: Ceo plan ishrane bio je pod nadzorom lekara kako bi se pratio Finiksova zdravlje i osiguralo da nije u riziku od neuhranjenosti ili drugih zdravstvenih problema.

foto: Shutterstock

Fizička težina ovog procesa bila je očigledna. Finiks je opisao kako je čak i hodanje uz stepenice postalo veliki napor, što je njegovu ikoničnu scenu plesa na stepenicama u filmu učinilo još značajnijom.

Kako je izgledao njegov trening?

Gubitak kilograma postignut je uz minimalan fokus na tradicionalne trening rutine. Iako specifični detalji o njegovom režimu vežbanja nisu potpuno poznati, široko se veruje da se oslanjao na intenzivne kardio vežbe. Umesto strukturisanih rutina u teretani, Finiks se navodno fokusirao na aktivnosti poput brzog hodanja ili laganog trčanja kako bi sagoreo kalorije i podržao gubitak težine.

Imajte na umu da je ova dijeta izuzetno zahtevna i potencijalno opasna. Ukoliko planirate da se upustite u ovakvo drastično mršavljenje, najbolje bi bilo da se posavetuje sa nutricionistom.

U nastavku pogledajte trejler za film "Džoker: Ludost udvoje"

Stil/Pinkvilla

Bonus video: