Super ručak
Krompir s pečurkama i slaninom: Oduševićete se kakvog je fenomenalnog ukusa ovo jelo
Poslužite uz parče domaćeg hleba i neku finu salaticu
Objavljeno: 07.09.2024. 14:00h
Autor:
Autor:
Sastojci:
* 1 kg krompira * 100 g kačkavalja * 300 g svežih šampinjona * 50 g slanine * 3 čena belog luka * ulje * so, biozačin, biber
Priprema:
1. Šampinjone iseći na parčiće i pržiti ih u šerpi na zagrejanom ulju. Dodati slaninu isečenu na kocke, biozačin, poklopiti šerpu i ostaviti da se sve to dinsta oko pet minuta.
2. Nakon toga dodati očišćeni krompir (ako je velik, iseći ga), izgnječene čenove belog luka, posoliti, pobiberiti i promešati. Dinstati uz povremeno dodavanje vode, ne previše, jer jelo ne treba da bude kašasto.
3. Posle oko 40 minuta skloniti šerpu sa šporeta, dodati izrendani kačkavalj, promešati, skloniti s vatre čim se sir istopi i posuti peršunom.
( N.B. )