Kako je Bela Hadid uspela da smrša 10 kilograma? Sa 63 kg do 54kg: Posle toga je postala najtraženija manekenka ikad

Supermodel Bela Hadid se ržala striktne dijete i plana vežbanja, pa je odbacila problematičnih 10 kilograma da bi postala najtraženija manekenka na svetu

Objavljeno: 30.08.2024. 08:34h 08:40h
Autor:
Bela Hadid na plaži 2024 godine, Foto: Astro / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Kada je ulazila u posao supermodela Bela Hadid je imala 63 kilograma. Surovi svet mode zahteva mršavo telo, pa je Bela imala zadatak da oslabi 10 kilograma kako bi više bila angažovana na pisti.

Ona je to uradila tako što je kombinovala zdravu ishranu i treninge.

Ko je Bela Hadid?

Mlađa sestra supermodela Džidži Hadid i ćerka bivše manekenke Jolande Hadid, Bela je u svet mode uplovila sa 17 godina. Bilo je to na Nedelji mode u Njujorku 2014. godine a nakon toga je radila za sve modne brendove.

Odrasla je u Los Anđelesu i trenirala jahanje. Bila je džokej i htela je da predstavlja zemlju na Olimpijskim igrama, ali je njen put ipak bio drugačiji.

foto: Astro / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Kada joj je naređeno da smrša 10 kilograma kako bi imala manekensku liniju, Bela se već godinama borila sa tih par kilograma viška koji su čas spadali čas se opet vraćali.

"Moja težina je toliko varirala. Zatim ja nisam htela da budem baš mršava, htela sam da imam grudi. Želela sam da ima dupe. Ali eto, desilo se," rekla je manekenka u jednom intervjuu.

Šta je radila Bela Hadid da bi smršala?

foto: Astro / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Jela je sve ali umereno. Ishrana je bila uravnotežena, ali bez brze hrane.

Ona sada jede malo ugljenih hidrata, mnogo proteina i povrća i voća.

"Dijeta sa visokim sadržajem proteina doprinosi gubitku težine prvenstveno tako što povećava osećaj sitosti, što zauzvrat smanjuje ukupnu potrošnju kalorija. Ovo je uglavnom zbog uticaja proteina na hormone grelin i leptin, koji su ključni u upravljanju signalima gladi i sitosti," objašnjava nutricionista.

"Štaviše, proteini koriste najveću energiju za varenje, apsorpciju i odlaganje hranljivih materija - proces poznat kao termički efekat hrane - što dovodi do većeg sagorevanja kalorija i dalje podržava napore u gubitku težine."

foto: Astro / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Dakle, ishrana Bele Hadid obično uključuje izvore hrane bogate proteinima kao što su jogurt, humus, borovnice, kupine, maline, štapići celera, šargarepa, puter od indijskog oraščića i još mnogo toga.

  • Doručak: jaja i kobasica
  • Ručak: Losos i povrće/testenina/piletina i smeđi pirinač
  • Grickalice: štapići celera i puter od indijskog oraha
  • Večera: Kelj ili neko drugo zeljasto povrće.

Njena večera je u 18h i tada završava ishranu za taj dan.

foto: Astro / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Pored ishrane, Bela se pridržava strogog plana vežbanja. Njene vežbe počinju istezanjem, nakon čega trenira 2 sata dnevno. Kada se manekenka sprema za reviju, obično povećava broj sati treninga u teretani.

Manekenka kombinuje vežbe kao što su pilates, boks, joga, trčanje, vežbe sa tegovima i još mnogo toga u svom rasporedu fitnesa.