Imala je 155 kilograma kad je odlučila da mesec dana trči 1.6 km: Ono što se desilo njenom telu sve je šokiralo

Žena koja je svaki dan trčala 1,6 km, smršala je 90 kilograma, a njen izgled posle dve godine sve je šokirao.

Objavljeno: 22.08.2024. 10:21h
Foto: Printscreen Instagram/ thisiowamom

Dženifer Braun je počela da trči 2019. Za ovih 5 godina usvojila je zdrave navike koje su joj pomogle da smrša sa 155 kilograma na manje od 70. A evo i kako.

Svi znamo onaj osećaj kada nam unutrašnji glas kaže da nešto moramo da promenimo, pogotovo kada je u pitanju zdravlje. Mada ga ne poslušamo uvek, Dženifer Braun dokazuje da bi možda trebalo. Ona je uspela da sa 155 kilograma uradi nešto u šta nikada nije verovala da može – da trči.

Ona sada ima 42 godine i živi u Ajovi, a trčanje joj nije išlo ni u školi. „Nikada nisam mogla da to radim. Uvek sam zaostajala za drugom decom i mrzela sam trčanje,a uvek sam i sebe uveravala da ja to ne mogu.“

Međutim, Dženifer je uspela da prevaziđe taj osećaj, a njena odlučnost dovela je do gubitka skoro 45 kilograma u periodu od tri godine. Danas je poznata kao @thisiowamom na TikToku i Instagramu, gde je njeno putovanje gubitka kilograma postalo viralno sa preko 13,8 miliona pregleda i 900.000 lajkova.

Borba sa dijabetesom

Njena transformacija počela je u julu 2019, kada je od lekara saznala da ima dijabetes tipa 2. Tada je odlučila da mora da ustali nove navike, kako bi se izborila sa svojim zdravstvenim stanjem. Počela je tako što je jednostavno promenila ishranu i počela svakodnevno da hoda tri do šest kilometara. Zima u Ajovi je hladna, pa je 2020. kupila traku za trčanje kako bi mogla da hoda u zatvorenom prostoru. To joj je pomoglo da izgubi oko 32 kilograma.

U januaru 2022. Dženifer je odlučila da počne da trči. „Nasumično sam odlučila da krenem i mislila sam da je za početak najbolje da trčim oko jednu milju (1.6 km) dnevno, bez obzira na to koliko mi vremena treba,“ rekla je. Od tada trči svakog dana.

foto: Printscreen Instagram/ thisiowamom

Dženifer je postepeno povećavala dužinu trčanja i trenutno trči do 6.5 kilometara dnevno, uz dva do tri treninga snage nedeljno. „Ponekad šetam psa, idem u šetnju, vozim bicikl, planinarim, radim sve što je zapravo zabavno“, kaže ona.

Do septembra 2022. njena težina je pala na 110 kilograma, što znači da je od 2019. godine izgubila ukupno 45 kilograma isključivo kroz vežbanje i promene u ishrani. Iako je trčanje bilo fizički izazov, ona se držala svoje odluke.

Danas trči i polumaraton od 20 km. U julu 2023. je imala 79 kilograma, a danas izgleda potpuno neprepoznatljivo.

foto: Printscreen Instagram/ thisiowamom

Promena u ishrani

Njen režim ishrane zasniva se na kalorijskom deficitu, što podrazumeva unos manje kalorija nego što se sagoreva, u okviru granica koje je odredio njen lekar. Pre nego što je počela da radi sa sadašnjim lekarom, Dženifer je morala da nauči kako izgleda prava porcija hrane. „Većina nas misli da treba da jedemo mnogo veće porcije nego što treba, i da unosimo više kalorija nego što je potrebno,“ objašnjava ona.

Iako ne izbacuje nijednu vrstu hrane, Dženifer prioritet daje unosu proteina. „Ako želim nešto od slatkiša, uzmem ga,“ kaže ona.

Ona je otkrila i kako je izgledala njena ishrana pre, a kako danas.

Pre

  • Doručak: Kafa i krofna
  • Ručak: McDonald’s veliki burger, pomfrit, koka-kola i sendvič McChicken
  • Večera: Biftek, krompir, salata sa umakom, hleb i sladoled
  • Grickalice: Slatki rolat

Ishrana sada

  • Doručak: Proteinski šejk i piće za pre treninga
  • Ručak: Salata od tunjevine
  • Večera: Svinjski kotlet, povrće poput brokolija i karfiola
  • Grickalice: Puter od kikirikija i jabuka

(Stil/ Zadovoljna)

Bonus video: