Hadžijski ćevap: Amirin recept za najstarije bosansko jelo potpuno zaludeo internet

Stari recept iz Bosne za ručak iz snova, svi će ga obožavati

Objavljeno: 16.08.2024. 10:35h 10:42h
Autor:
Foto: Printscreen/youtube

Priprema:

  • 1 velika glavica crvenog luka
  • 600-700 g mesa (teletina ili mlada junetina)
  • 3-4 šargarepe
  • 5 žutih paprika
  • 4 crvene paprike roge (ja sam ih u rerni ispekla i ogulila i stavila na kraju kad je sve bilo skoro kuvano)
  • 500 g šampinjona
  • 1 i po veliki paradajz

Proprema: Na maslacu proprziti luk, dodati meso i prziti dok ne porumeni. Dodati šargarepu i žute paprike. Dinstati na srednje jakoj vatri. Kad omeksa dodati crvene paprike. Na kraju šanpinjone. Začini po želji: Biber, so, suvi začin, peršun.

Kad sve pusti svoj sok i omeksa staviti u tepsiju najbolje glinenu i 45 minuta zapeći u rerni.