Najsočniji čokoladni kolač s višnjama, pravi se za 10 minuta: Topi se u ustima koliko je kremast, a neverovatno osvežava

Objavljeno: 24.07.2024. 12:59h 14:17h
Foto: Printscreen Youtube / Kuvajmo lako

Sastojci:

  • biskvit
  • 3 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 2 kašike ulja
  • 6 kašika brašna
  • 1 kašika kakao praha
  • 1/2 praška za pecivo
  • 200g oceđenih višanja

Za preliv:

  • 100 ml soka višanja
  • 1 kašika šećera
  • ekstrat ruma po želji

Fil:

  • 350 ml slatke pavlake
  • 100 g čokolade za kuvanje

Glazura:

  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 100 ml slatke pavlake

Priprema:

Jaja, šećer i vanil šećer dobro umutite, potom dodajte 2 kašike ulje i nastavite da mutite smesu mikserom. Potom sipajte brašno, prašak za pecivo i kakao, pa zatim opet sve sjedinite.

Obložite pleh pek papirom i sipajte smesu, a onda odozgo poređajte višnje. Peći oko 20 minuta na 180 stepeni.

Za to vreme u sok od višanja dodajte 1 kašiku šećera i ekstrakt ruma po želji, pa promeštajte.

Ispečeni kolač izbockajte čačkalicom i prelijte sokom.

Umutite slatku pavlaku i sjedinite je sa rastopljenom čokoladom, te dobijenim filom premažite poslasticu.

Nakon toga napravite glazuru i prelijte slatkiš, pa ostavite da se ohladi u frižideru, najbolje preko noći.