Lenon je prvu ženu tukao i omalovažavao, a onda je pobegao sa kumom: Neverovatno je ko joj je na kraju pritekao u pomoć

Neki muškarci pokažu svoje pravo lice tek kada naiđu na prepreku, tada se vidi ko je kakav i mogu da iznenade kako u negativnom, tako i u pozitivnom smislu

Objavljeno: 11.07.2024. 09:23h 09:52h
Foto: H Wallace/Daily Mail / Shutterstock Editorial / Profimedia

Pre nego što je upoznao Joko, Džon Lenon je bio u vezi sa Sintijom, svojom devojkom još iz srednjoškolskih dana. Pošto je bio izuzetno posvećen muzici, tu vezu je shvatao vrlo površno, ali kada je ona ostala u drugom stanju, rešio je da se njome oženi.

"Šokirao sam se kada mi je Sintija saopštila da je trudna jer je to bilo apsolutno neplanirano, uradio sam ono što bi uradio svaki muškarac - oženio sam se njome iako mi iskreno do toga nije bilo stalo", pričao je Džon koji je sudbonosno da svojoj školskoj ljubavi izgovorio u opštini u Liverpulu 23. avgusta 1962. godine, a kum mu je bio Brajan Epštajn. Sedam meseci kasnije rodio se njegov sin Džulijan, koji dobija ime po Lenonovoj majci, za koga slavni muzičar nikada nije bio previše vezan.

foto: KEYSTONE Pictures USA / Zuma Press / Profimedia

Kada je dobio svoje drugo dete sa drugom ženom Joko Ono, pamti se njegova šokantna izjava: "Od prvog dana Šonovg života bio sam mu predan bez trunke rezerve. Svaki dan sam ga fotografisao, crtao mu i pevao, i on je moja najveća životna ljubav. Šon je dete ljubavi, dok mi se prvi sin jednostavno dogodio i zato sam ga i zapostavio, ali to ne znači da ga ne volim", objasnio je tom prilikom slavni muzičar.

Baš tih šezdesetih, kada je počela prava bitlmanija, Lenon je počeo da konzumira LSD, drogu koja je potpomagala njegovu kreativnost, ali isto tako razvijala agresiju zbog koje je najviše patila njegova prva supruga Sintija koju je vrlo često tukao. Po rođenju deteta, njihov brak postao je pravi horor. Muzičar je počeo da spoznaje u sebi ljubav prema osobama istog pola, i veoma brzo je shvatio kako je zaljubljen u svog kuma Brajana. Njih dvojica su otputovali u Španiju, a svetom su počele da kruže spekulacije o njihovoj romansi.

Ipak, njegova supruga je zbog ljubavi trpela sve, tvrdeći da je Džon loš samo kada popije ili konzumira narkotike, ali kada je Džon Lenon upoznao Joko Ono 1966. godine, zaljubio se do ušiju. Ispustio je svoju prvu ženu, Sintiju, kao vruć krompir.

foto: Profimedia

Bivšoj je dao samo alimentaciju kao nagodbu za razvod, iako je znao da će Sintija morati da izdržava i odgaja njihovog sina Džulijana, koji je tada imao samo pet godina.

Posle nekoliko godina, Sintija je bila gotovo švorc, znala je da će morati da skupi nešto novca da bi ona i Džulijan preživeli. Donela je neophodnu odluku, prodavaće ljubavna pisma i crteže koje joj je Džon dao kada su bili mladi par, zaljubljeni, u tinejdžerskim godinama.

Pisma su bila veoma strastvena, ispunjena citatima „Volim te, Cin“. Možete zamisliti koliko je Sintiju bolelo što je morala da se rastane sa ovim neprocenjivim uspomenama.

foto: Profimedia

Sintija ih je prodala za veliku sumu. Kupac je bio Pol Makartni. Pol je platio malo bogatstvo za uspomene. Nekoliko dana kasnije, Sintija je poštom primila sva pisma i crteže, sada uredno uokvirene. Došli su sa pismom. U poruci je pisalo: „Nikada ne prodajte svoja sećanja. Ljubav, Pol Makartni”

Bonus video: