Uz 1 tajni sastojak pohovane tikvice će vam uvek uspeti: Od ovog laganog letnjeg ručka nema ništa ukusnije
Recept za pohovane tikvice iz rerne ukusniji je od bilo čega što ste probali u skorije vreme
Objavljeno: 24.06.2024. 18:30h
18:37h
Izvor: Milica Krajnović
Izvor: Milica Krajnović
Pohovane tikvice pečene u rerni na ovaj način su savršeno letnje jelo uz koje nećete ni pomisliti na meso.
Za 1 tikvicu trebala mi je ova količina sastojaka:
- 1 tikvica (450gr)
- 50gr ovsenog brašna
- 2 i po jaja
- 80gr palente
- 20gr parmezana
- Začini (kašikica soli, crvene paprike, bosiljka i malo bibera)
Priprema:
- U jednoj činiji je brašno
- U drugoj činiji umućena jaja
- U trećoj činiji je palenta+začini+parmezan
Tikvicu dobro oprati i iseckati na kolutove. Svaki kolut prvo umočiti u brašno, pa u jaja, pa u palentu. Ređati na pek papir. Posuti sa kašikom maslinovog ulja ili uljem u spreju. Peći na 200 stepeni 30 minuta.
Bonus video: