Uz 1 tajni sastojak pohovane tikvice će vam uvek uspeti: Od ovog laganog letnjeg ručka nema ništa ukusnije

Recept za pohovane tikvice iz rerne ukusniji je od bilo čega što ste probali u skorije vreme

Objavljeno: 24.06.2024. 18:30h 18:37h
Foto: Printscreen Instagram / befitby_maja

Pohovane tikvice pečene u rerni na ovaj način su savršeno letnje jelo uz koje nećete ni pomisliti na meso.

Za 1 tikvicu trebala mi je ova količina sastojaka:

  • 1 tikvica (450gr)
  • 50gr ovsenog brašna
  • 2 i po jaja
  • 80gr palente
  • 20gr parmezana
  • Začini (kašikica soli, crvene paprike, bosiljka i malo bibera)

Priprema:

  • U jednoj činiji je brašno
  • U drugoj činiji umućena jaja
  • U trećoj činiji je palenta+začini+parmezan

Tikvicu dobro oprati i iseckati na kolutove. Svaki kolut prvo umočiti u brašno, pa u jaja, pa u palentu. Ređati na pek papir. Posuti sa kašikom maslinovog ulja ili uljem u spreju. Peći na 200 stepeni 30 minuta.

Bonus video: