Provereno dobar recept naših baka za najmekše uštipke: Testo neodoljivo vazdušasto, uopšte ne upijaju ulju zbog 1 cake

Foto: Printscreen/YouTube

Kao predlog za savršeni doručak ili bilo koji drugi obrok, donosimo vam najbolji recept naših iskusnih baka koji je oduševio svakog ko ga je probao. A uz to vam otkrivamo i jedan trik - kako da ne upiju puno ulja dok ih pržite.

Sastojci:

  • 250 ml kiselog mleka
  • 4 jaja
  • 12 kašika belog brašna
  • 10 g praška za pecivo
  • 2 dl ulja
Foto: Shutterstock

Priprema:

Umutite jaja ohlađena na sobnoj temperaturi i pomešajte ih s kiselim mlekom. Dobro izmešajte pa jajima s kiselim mlekom postepeno, dodajte brašno i to kašiku po kašiku i prašak za pecivo. Ostavite da stoji oko deset minuta i promešajte.

Zagrijte ulje u dubljoj posudi za pečenje ili u tiganju. Ulje mora biti vruće kako se uštipci ne bi "napili" ulja.

Kašikom vadite uštipke i pecite ih dok ne pozlate. Nemojte odjednom u posudi pržiti mnogo uštipaka, kako se ne bi temperatira ulja smanjila.

This browser does not support the video element.

JEDNOSTAVAN TRIK DA VAM TESTO BRŽE NARASTE! Profesionalni kuvar otkrio kako da budete ESPRESNI U SPREMANJU! Izvor: Kurir televizija

Ne postoji osova koja ne voli uštipke, a zbog neodoljivog mirisa i ukusa retko ko može da pojede samo jedan ili dva