BRZI RUČAK KOJI SE MOŽE SPAKOVATI "ZA PONETI": Ovi takosi se prave očas posla, a ukus će vas lansirati na drugu planetu
Ljubitelji ove vrste kuhinje će se zaljubiti u lagani recept za takose koji bude sva čula i otvaraju apetit
Izvor: Milica Krajnović
Evo kako da napravite neodoljive takose čiji ukus će vas iz vaše kuhinje instant prebaciti u Meksiko.
Priprema:
Na tiganju sa malo ugrejanog ulja propržićemo jednu glavicu crvenog luka koji ćemo preliti sa malo bujona i dodati sitno iseckan beli luk. Zatim u to ubacijumo mleveno meso i dinstamo u paradajz sosu.
U međuvremenu, u blenderu ćemo napraviti salsu. Biće nam potreban jedan avokado, izrendana kora pola lajma, koji cemo iscediti u taj avokado, a zatim dodati peršun i grčki jogurt, kao i malo maslinovog ulja. Na kraju posolimo i pobiberimo pa sve to izblendamo. I vuala, naša salsa je spremna!
Sada ćemo blago izgrilovati tortilje na tiganju sa obe strane pa ih nafilovati. Prvo stavljamo mleveno meso u paradajz sosu, pa zelenu salatu i kukuruz i na kraju salsu od avokada. Dodatke možete menjati po sopstvenom ukusu, pa se tu može dodati još i crni luk, pasulj, rendani kačkavalj ili šta god poželite.
Tortilju preklopite i uživate u degustaciji. Prijatno!
Sastojci:
- Maslinovo ulje
- Crveni luk
- Beli luk
- Mleveno meso (juneće/svinjsko)
- Paradajz sok/pelat
- Začini
Salsa:
- Avokado
- Lajm
- Peršun
- Grčki jogurt
- Maslinovo ulje
- So i biber
Prilozi:
- Zelena salata
- Kukuruz
Bonus video: