DIJETA LEPE BRENE SMATRA SE NAJRIGOROZNIJOM: Za 6 meseci smršala je 17 kg pomoću OVOG jelovnika i do danas ostala mršava

Lepa Brena na početki karijere imala je očigledan višak kilograma, a onda je odlučila da smrša

Objavljeno: 16.02.2024. 10:20h 10:22h
Autor:
Foto: Instagram / Lepabrenaa

Na početku karijere Lepa Brena je imala očigledan višak kilograma. Kada su novinari i publika počeli da je "prozivaju" zbog kilaže, pevačica je odlučila da smrša. Tada je pribegla rigoroznom jelovniku zbog kojeg je za 6 meseci izgubila 17 kilograma.

Od tada pa do danas, kad god dobije "višak" Brena pribegava ovom jelovniku koji topi kilograme kao do šale:

Dan 1

  • Doručak: Musli od ovsanih pahuljica, badema i svežeg voća
  • Ručak: Riba sa roštilja i povrće na pari.
  • Večera: Potaž, supa ili veliki tanjir sa mladim sirom.

Dan 2

  • Doručak: Salata i 2 kuvana jajeta. Za salatu je potrebno: 1 šolja kupusa, ½ šolje šargarepe, ½ šolje cvekle, 1 supena kašika ulja.
  • Priprema salate: nakon što promašate sastojke, prelijte ih uljem.
  • Ručak: tanjir potaža od povrća, 200 g grilovane ribe, sveža salata od povrća, po izboru.
  • Večera: Salata. Potrebno je: 1 šargarepa, 1 krastavac, 1 šolja crvenog kupusa, ½ praziluka, 1 šolja zelene salate, rukole, mladog spanaća, 1,5 kašika ulja, ½ kašike limunovog soka, 150 g grilovane piletine/ konzerva tunjevine, šolja jogurta.

Priprema: Nakon što sastojke isečete do željene debljine, izmiksajte ih i uživajte u zdravom zalogaju.

Dan 3

  • Doručak: Omlet sa brokolijem i sirom.
  • Ručak: tanjir potaža od povrća, 150 g grilovanog bifteka, sveža salata od povrća.
  • Večera: Mediteranska salata od tunjevine. Potrebno je: ¼ zelene salate, 100 g paradajza, ¼ crvenog luka, ½ krastavca, ½ zelene paprike, 20 g feta sira, 20 g maslina, ½ kašike origana, ½ konzerve tunjevine u maslinovom ulju, 15 ml sirćeta/limunovog soka, ½ supene kašike ulja, 200 ml jogurta.

Priprema: Promešati tunjevinu, zelenu salatu, paradajz, crveni luk, krastavac i papriku. Dodati sir i masline i jogurt. Dodatno promešati, staviti sir, masline i preliti sirćetom ili limunovim sokom.

Dan 4

  • Doručak: Omlet i salata.
  • Ručak: Tanjir potaža, 200 g grilovanog belog mesa, sveža salata od povrća.
  • Večera: Cezar salata.

Dan 5

  • Doručak: Mafini sa paprikom, pečurkama i jajima.
  • Ručak: Tanjir potaža od povrća, 200 g grilovane ribe, sveža salata od povrća.
  • Večera: Sezonska vitaminska salata sa kockicama mesa.

(Stil/Blic)