LAZANJE SU NAJBOLJI KREMASTI RUČAK IKAD: Jednostavno, niko ne može da odoli savršenoj kombinaciji mesa, testa i sira

Naš današnji predlog za ručak su lazanje, obrok kojem niko neće reći NE

Objavljeno: 15.02.2024. 08:29h 08:31h
Autor:
Foto: Printscreen/youtube

Potrebni sastojci za nadev:

  • 2 glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 100gr rendane šargarepe
  • 250gr rendane mocarele
  • 300gr sveže mocarele
  • 500gr mešanog mlevenog mesa
  • So, biber, origano po želji
  • paradajz sos

Sastojci za bešamel:

  • 4 kašike ulja
  • 2 kašike brašna
  • 3 kašike putera
  • 3 šolje mleka
  • So, Biber

Priprema: Prvo prodinstajte crni i beli luk pa dodajte meso. Nakon što se malo prodinsta dodajte rendanu šargarepu, a onda i paradajz sos i začine.

U šerpici rastopite maslac, dodajte malo brašna, a onda nalijte i mleka pa paustite da se sve lepo ukuva.

Slažite lazanje u vatrostalnu činiju tako što ćete ići prvo sa redom kora za lazanje, zatim crvenim filom, pa rendanom mocarelom, pa čitavom mocarelom, bešamel sosom i opet sa korama za lazanje i filom sve dok ne potrošite materijal.

Pecite u rerni na oko 200 stepeni Celzijusa oko 45 minuta.