LAZANJE SU NAJBOLJI KREMASTI RUČAK IKAD: Jednostavno, niko ne može da odoli savršenoj kombinaciji mesa, testa i sira
Naš današnji predlog za ručak su lazanje, obrok kojem niko neće reći NE
Objavljeno: 15.02.2024. 08:29h
08:31h
Autor:
Autor:
Potrebni sastojci za nadev:
- 2 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 100gr rendane šargarepe
- 250gr rendane mocarele
- 300gr sveže mocarele
- 500gr mešanog mlevenog mesa
- So, biber, origano po želji
- paradajz sos
Sastojci za bešamel:
- 4 kašike ulja
- 2 kašike brašna
- 3 kašike putera
- 3 šolje mleka
- So, Biber
Priprema: Prvo prodinstajte crni i beli luk pa dodajte meso. Nakon što se malo prodinsta dodajte rendanu šargarepu, a onda i paradajz sos i začine.
U šerpici rastopite maslac, dodajte malo brašna, a onda nalijte i mleka pa paustite da se sve lepo ukuva.
Slažite lazanje u vatrostalnu činiju tako što ćete ići prvo sa redom kora za lazanje, zatim crvenim filom, pa rendanom mocarelom, pa čitavom mocarelom, bešamel sosom i opet sa korama za lazanje i filom sve dok ne potrošite materijal.
Pecite u rerni na oko 200 stepeni Celzijusa oko 45 minuta.
( V.M. )