KAKO SE PUNE CRVENE SUVE PAPRIKE: Ručak za sve generacije, savšen tradicionalni recept iz srca SRBIJE
Punjene crvene paprike su tradicionalno srpsko jelo kojem niko ne može odoleti. Gurmanski doživljaj
Objavljeno: 25.01.2024. 13:36h
13:38h
Autor:
Autor:
Sastojci za recept:
- 10-15 sušenih paprika
- 500gr mlevenog mesa
- 2 glavice crnog luka
- 2,3 čena belog luka
- 1,2 veze mladog luka ili praziluka
- šolja pirinča
- so, biber, suva začinska paprika, brašno i ulje
Priprema: Na ulju prodinstajte crni luk ili praziluk, a potom i beli luk. Zatim dodajte opran pirinač, a zatim i mleveno meso. Sve izmešajte i dodajte začine pa ponovo izmešajte.
Paprike napunite i stavite u dublju činiju.
U tiganju gde se dinstalo meso, nalijte vodu, zatim stavite još začina i brašna i sve dobro izmešajte. Prelijte preko paprika, poklopite folijom i stavite u rernu da se zapeče na 180 do 200 stepeni Celzijusa.
( V.M. )