PEKARSKA TAJNA ZA NAJUKUSNIJE, VAZDUŠASTE KROASANE SA KREMOM: Ovo morate da probate već sada

Kroasani po pekarskom receptu kojima niko ne može odoleti

Objavljeno: 09.01.2024. 15:01h
Autor:
Foto: Printscreen/youtube

Sastojci:

  • 700g brašna
  • 1/2 kašičice soli
  • 4 kašike šećera
  • 30g. kvasca
  • 50ml. ulja
  • 350 do 400ml. vode
  • 200g. putera ili margarina za premazivanje
  • 300g. pekarskog termostabilnog krema- možete i običan krem ili džem

Priprema: Umesiti testo od aktiviranog kvasca, brašna, soli i ulja. Kada testo nadođe, premažite sa margarinom ili maslacem pa filujte sa kremom ili džemom i pecite u rerni na 200 stepeni Celzijusa oko pola sata.

Tajna vazdušastog testa je u tome što se testo podeli u jufkice, a svaka jufkica se obilno namaže maslacem, presavije i ostavi u frižider da nadođe. Nakon toga se razvija, filuje i peče.