Obožavamo ih
JOGURT MEKIKE PO RECEPTU BAKA DRAGICE: Jednostavno SAVRŠENE, a mogu da se jedu za doručak sa džemom ili sa sirom
Idealne za doručakili večeru, a mogu da se jedu i uz slani i slatki namaz
Objavljeno: 26.12.2023. 08:00h
Autor:
Autor:
Sastojci:
- 1 kg brašna
- 2 jajeta
- 3 dl mleka
- kvasac
- malo šećera
- prašak za pecivo
- 2 dl jogurta
- 2 dl ulja
- malo soli
Priprema:
1. U 1dl toplog mleka staviti kvasac i kašičicu šećera, ostaviti da kvasac zapeni. U dublju posudu staviti pola kilograma brašna, pripremljen kvasac, mleko, ulje, jogurt, jaja, so i prašak za pecivo. Promešati, postepeno dodavati ostatak brašna i mesiti dok testo ne počne da se odvaja od prstiju.
2. Umešeno testo ostaviti na toplom mestu da naraste. Testo premesiti, rastanjiti oklagijom na debljinu oko 1 cm, iseći na oblike po želji.
3. Mekike pržiti na vrelom ulju i vaditi ih na kuhinjski ubrus da upije višak ulja.
( N.B. )