ITALIJANI PRAVE NAJBOLJI KAČAMAK IKAD: Kremast, preukusan, a služe ga kao doručak ili prilog mesu uz ručak
Način na koji Italijani spremaju palentu je najbolji do sada, a o ukusu nećemo ni da pričamo
Objavljeno: 22.12.2023. 10:05h
Autor:
Autor:
Potrebno je:
- malo maslonovog ulja
- malo maslaca
- 1 lovorov list
- 1 čen belog luka
- pola glavice crnog luka
- 2 šolje pilećeg bujona
- 2 šolje pavlake za kuvanje
- 1 šolja palente ili kukuruznog brašna
- 1 šolja parmezana
- so i biber
Priprema: U dubljoj šerpi rastopite maslac i maslinovo ulje. Dodajte 1 čen belog luka i pola glavice crnog luka. Kada se prodinsta sve dodajte bujon, lovorov list i so i biber. Nakon 10ak minuta kuvanja, dodajte pavlaku za kuvanje. Sve kuvajte oko 15 minuta. Kašikom izvadite lovorov list i luk iz tečnosti. Umešajte palentu dok se sve lepo ne sjedini. Poslužite i pospite permezanom. Uživajte.
Bonus video:
( V.M. )