BAKIN KOLAČ PO PROVERENOM STARINSKOM RECEPTU: Ovako se pravi srpska verzija GALETA, neodoljivo mekan i ukusan slatkiš
Ukusna poslastica koja ostaje sveža i narednih sedam dana.
Autor:
Bakin kolač predstavlja jedan od omiljenih slatkiša na našim prostorima. Osim što za njegovu pripremu nije potrebno mnogo vremena, rezultat je poslastica koja ostaje sveža čitave nedelje.
Ovaj kolač može poslužiti kao zamena kako za doručak, tako i za večeru, a lako se kombinuje sa raznim namirnicama. Zato pustite mašti na volju i uživajte u fenomenalnom ukusu.
SASTOJCI:
- 4 jaja,
- 600 g brašna,
- 1 čaša mleka,
- 1 čaša ulja,
- 2 čaše šećera,
- 1 prašak za pecivo
(za meru se koristi standardna čaša od 180 ml)
PRIPREMA:
U vangli pomešati brašno, prašak za pecivo i šećer, pa dodati jaja, mleko i ulje. Sjediniti u jednoličnu smesu, pa peći u pekaču za galete nekoliko minuta.
Za standardni pekač dovoljna je jedna puna kašika testa, kako biste dobili prepoznatljiv oblik srca. Vodite računa da ne stavljate previše, kako vam testo ne bi curilo, a same galete ostale polužive iznutra, a crne spolja.
Preukusne su i da ih jedete "same", a mogu se sjajno kombinovati uz bilo koji džem, krem ili sladoled.
Bonus video: