RUČAK ZA DANAS: Gulaš od pečuraka koji ćete praviti i tokom mrsnih dana - jednostavno SAVRŠEN

Božićni post nas je "naterao" da pripremimo jela koja inače nikad ne bismo spremili, a recept za ovaj gulaš pokazao se kao fantastičan

Objavljeno: 05.12.2023. 09:14h
Autor:
Gulaš od pečuraka, Foto: Shutterstock

Sastojci za gulaš od pečuraka:

  • 450-500 g šampinjona
  • seckana, crvena paprika
  • velika šolja soka od paradajza, ako imate domaći još je bolje
  • glavica crnog luka
  • kašika suve začinske paprike, može i ljute
  • so i biber

Priprema gulaša od pečuraka:

Šampinjone očistite i isecite na četvrtine.

Zatim, oljuštite crni luk i isecitega na sitne kocke, a zatim i crvenu papriku.

Propržite ove sastojke na srednjoj vatri dok ne porumene, a zatim dodajte malo soli i bibera. Mešajte dok se povrće dinsta, a potom dodajte začinsku papriku. Ako ponestane tečnosti od pečuraka, slobodno dodajte malo vode.

Dodajte sok od paradajz i preklopite šerpu. Ostavite da se krčka 15 minuta na srednjoj ili tišoj vatri.

(Stil/Telegraf)

Bonus video: