Ribu treba jesti često
OSLIĆ U SOSU OD ŠAMPINJONA: Pečurke ovom jelu daju posebnu sočnost - RUČAK ZA POŽELETI
U ovom receptu riba se ne sprema u tiganju, nego u rerni
Objavljeno: 22.11.2023. 13:00h
Autor:
Autor:
Sastojci:
- * 800 g fileta oslića
- * 300 g šampinjona
- * 200 g čeri-paradajza
- * 1 velika zelena paprika
- * 150 g crnih maslina
- * 1 čaša kisele pavlake
- * 1 kašičica brašna
- * 1 margarin za pečenje
- so, biber
- * beli luk
- * začin za ribu
Priprema:
1. Filete oslića posoliti i pobiberiti i peći u rerni na margarinu (možete ih umotati u rolne, biće sočniji).
2. Sos: Pržiti šampinjone, dodati oljušteni čeri-paradajz, iseckanu papriku, masline isečene na kolutove i začine.
3. Na kraju dodati pavlaku umućenu s kašičicom brašna, ostaviti da se malo prokrčka, a onda time preliti oslić i poslužiti jelo.
( Stil )