ZVALI GA "SIROTINJSKI SLATKIŠ", A SVI SMO OBOŽAVALI DA GA JEDEMO: Mnoge vraća u detinjstvo, pravi se od samo 4 SASTOJKA
Recept za omiljeni slatkiš sa makaronama u Jugoslaviji možda mlađe generacije ne znaju, ali obavezno neka ga probaju, sigurni smo da će i njih oboriti sa nogu prelepim ukusom.
Autor:
Uz slatke makarone odrasle su generacije, te često možete čuti da su upravo one mnogima bila omiljeni slatkiš u bivšoj Jugi. Prave se neverovatno lako, koliko su ukusne, vrlo je teško zadržati se na jednoj porciji. Posebno su ih bake unučićima praveli sa puno ljubavi, te u ljudima bude prelepe uspomene iz detinjstva.
Sastojci:
- 250 g testenine
- 50 g prezli
- 50 g šećera
- 1 vanilin šećer
- ulje
Priprema:
Makarone skuvati i ostaviti da stoje poklopljene u vodi dok pripremate slatki "fil". Na laganoj vatri propržiti prezle, tako da dobiju lepu zlatnu boju, a zatim dodati i šećer. Promešati, odvojiti dve kašike smese sa strane, odliti vodu iz makarona, pa ih dodati u prezle i šećer.
Pržiti još minut-dva, pa skloniti sa vatre. Po želji, možete dodati i malo cimeta, oraha... Sipati u posude ili tanjire za služenje, a odozgo posuti smesom od prezli i šećera koju ste odvojili.