DOMAĆA ŠTRUDLA S MAKOM OD GOTOVIH KORA: Sprema se za 15 minuta, a mekana je kao pamuk
Donosimo vam jednostavan recept za štrudlu s makom od gotovih kora , kojoj nema ravne.
Objavljeno: 12.11.2023. 08:00h
Autor:
Autor:
Sastojci:
- 350-400 g maka
- 700 g kora za pitu
- strugana kora limuna
- 2 pakovanja vanil šećera
- 1 pakovanje praška za pecivo
- 1 čaša ulja
- dve i po čaše griza
- 3 čaše šećera (neka vam mera bude čaša od jogurta)
- 2 čaše jogurta
- 3 jaja
Priprema:
- Umutiti 3 belanca sa 3 čase šećera, dodati 3 žumanca, griz, ulje, jogurt, prašak za pecivo, vanil šećer i koru od limuna. Podeliti kore na 4 dela tako da dobijete 4 štrudle.
- Svaku koru premazati ovim filom, pa na zadnju premazanu koru staviti fil od maka. Urolati. Postupak ponoviti sa sva četiri dela kora. Dobićete 4 štrudle.
- Pre pečenja premazati štrudle preostalim filom (testom) i staviti da se zapeče jos 5 - 10 min.
- Mak pre nanošenja popariti sa malo vrelog mleka u kome je otopljen šećer i vanil šećer.
- Štrudle peći na 200 stepeni oko 30 do 40 minuta.
- Štrudlu možete filovati i jabukama, ali i orasima.
Bonus video:
( Stil )