PREDLOG ZA RUČAK: Piletina na turski način je najukusniji i najkremastiji obrok koji ćete ikad probati, a sprema se brzo

Piletinu svi vole, a pogotovo ako je spremite na turski način - onda ćete dobiti izdašno i kremasto jelo

Objavljeno: 06.11.2023. 09:37h
Autor:
Piletina spremna na turski način je najkremastije jelo, Foto: Printscreen/youtube

Potrebno je:

  • 500 grama pilećih prsa iseckanih nakocke
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica kumina
  • 1 kašičica čilija
  • 1 kašičica suve začinske paprike
  • biber
  • 3 čena belog luka
  • 2 kašike paradajz pirea.
  • 1 kašika sirćeta
  • pola šolje jogurta
    foto: Printscreen/youtube

Priprema: Piletinu iseckajte i posolite, začinite sa paprikom, čilijem, kuminom, biberom i dodajte ispresovan beli luk. Dodajte i paradajz pire pa sve izmešajte. Dodajte jednu kašičicu sirćeta i pola šolje jogurta. Promešajte i ostavite da se sve marinira oko 2 sata, a može i preko noći u frižideru.

Prodinstajte na tihoj vatri oko 15 minuta.

Piletinu posložite u tepsiju, prelijte preko nje bešamel sos koji ste napravili od maslaca, brašna, mleka, soli i peršuna. Pa preko bešamela stavite neki kačkavalj ili mocarelu i zapecite kratko u rerni.

Bonus video: