NAJUKUSNIJI DORUČAK SVIH VREMENA: Popara iz rerne se sprema brzo i lako od starog hleba, a mnogi je zovu i LENJOM PITOM
Ako ne volite da spremate pitu, a imate dosta suvog hleba, spremite ovu lenju pitu
Objavljeno: 02.11.2023. 08:00h
Autor:
Autor:
Sastojci:
- 12 parčića hleba
- 2 glavice crnog luka
- 5-6 čena belog luka
- 10 čeri paradajza
- 250gr parizera
- 250gr sira
- 250gr kačkavalja
Preliv:
- 6 jaja
- 300ml mleka
- 4 kašike kisele pavlake
Začini:
- Ulje, so, biber
foto: Printscreen/youtube
Priprema: Na ulju prodinstajte sitno seckan crni luk, a onda i beli luk. Posle dodajte naseckan paradajz i sve izmešajte. Dodajte parizer i začine i sve sjedinite.
U posebnu činiju umutite jaja, mleko, začine i kiselu pavlaku.
U podmašćenu tepsiju ređajte suvi hleb, potom smesu sa lukom i parizerom, pa sir, pa hleb i sve dok ne potrošite materijal. Kasnije sve prelijte sa smesom od jaja i mleka, pa ostavite da hleb upije sve oko 30 minuta. Posle pecite poparu u rerni na 180 stepeni Celzijusa još pola sata.
Bonus video:
( Stil )