TURSKI PILAV SA PILETINOM: Gurmanski ručak, pun vitamina i minerala - Obožavaju ga svi od 7 do 77 godina
Turski pilav je zdravija vrsta obroka koji morate da spremite barem jednom nedeljno
Objavljeno: 27.10.2023. 12:16h
Autor:
Autor:
Kada spremate pilav, možete lako da spremite i domaću supu od piletine koja će vam poslužiti kao predjelo.
Potrebno je:
- 1 kg pilećih bataka
- 2 glavice crnog luka
- 1 paškanat
- 1 celer
- 2 šargarepe
- 3 manje šoljice pirinča
- So, biber, suvi začin.
Priprema: Pileće batake stavite u lonac sa dosta vode da se kuvaju. Kada se piletina prokuva, izvadite je, a u tu vodu stavite zelen za supu da se kuva.
U tiganju prodinstajte sitno seckan crni luk, rendanu šargarepu, paškanat i celer. Kada se povrće prodinsta dodajte opran pirinač i začine. Kada pirinač počne da pijanja za dno tiganja, nalijte mu malo bujona iz supe.
Zatim sve prebacite u tepsiju dodajući u taj sastav i ono prokuvano pileće meso. Nalijte sa još supe i zapecite u rerni na 200 stepeni Celzijusa oko pola sata.
Bonus video:
( Stil )