OVAKO SE PRAVE NAJLEPŠE ĆUFTE U SOSU: Omiljeni ručak čitave porodice, a sprema se veoma brzo i lako

Ako postoji idealan ručak, onda su to ćufte u sosu od paradajza sa pire krompirom

Objavljeno: 18.10.2023. 09:19h
Autor:
Kako se prave ćufte?, Foto: Printscreen/youtube

Sastojci:

  • 500g mešanog mlevenog mesa
  • 1 glavica luka
  • 5 čenova belog luka
  • 2 jajeta
  • 2 parčeta starijeg hleba potopljenog u mleko
  • 1 kašika masti
  • so, biber
  • 1 kašikica mlevene paprike
  • 0.5l paradajz soka
  • vode toliko da se potope sve cufte da se kuvaju u njoj
  • 1 kašika brašna

Priprema: Na malo masti prodinstati crni luk. Zatim potopiti hleb u mleko, procediti ga i dodati u mleveno meso. U meso dodati i prodinstan luk, pa beli luk, pa so i biber, mlevenu začinsku papriku i sve izmešajte. Pravite male loptice koje ćete pržiti u masti. Zatim napravite sos tako što ćete u masnoću dodati malo brašna, začina, kuvanog paradajz soka. Zatim nalijete vode i dodate ćufte da se kuvaju na laganoj vatri.

Dok se ćufte kuvaju, napravite pire krompir i poslužite toplo.

Bonus video