KROMPIR ČORBA BEZ MESA: Toplo posno jelo na kašiku, savršeno za celu porodicu

Foto: Shutterstock

Sastojci:

3 veća krompira
1 crvena paprika
1 glavica luka
1 šargarepa
1 paradajz
1 kocka za supu ili kašikica začina
2 kašike ulja
1,5 l vode
so
biber

Zaprška:
4 kašike ulja
1 kašika brašna
1/2 kašičice aleve paprike

Priprema: Krompir, papriku i šargarepu iseći na kockice, paradajz izrendati. Luk propržiti na ulju, dodati ostalo povrće, dinstati još tri, četiri minuta, dodati vrelu vodu i kuvati dok se povrće ne skuva, oko 30 minuta.

Pred kraj kuvanja dodati zapršku od ulja, brašna i paprike, ostaviti da kuva još nekoliko minuta pa skinuti sa vatre. Pre služenja posuti sitno seckanim peršunovim listom.

Bonus video

This browser does not support the video element.

MNOGI KUVARI SMATRAJU MIROČKI SIR ZA NAJBOLJI NA SVETU! Ovo je tajna viševekovske tradicije: Po ovome je prepoznatljiv!  Izvor: Kurir televizija

Ako volite, možete da dodate i meso - samo ga stavite da se prodinsta sa povrćem