probajte
DOMAĆI RECEPT ZA ŠUFNUDLE: Kada vam ostane krompir pire od ručka, napravite šufnudle sa prezlom i šećerom
Kada za ručak ne pojedete sav krompir pire, nemojte ga bacati već napravite fenomenalan slatkiš- šufnudle, a začinite ih sa uprženom prezlom u šećerom.
Autor:
Ljubiteljima knedli sa šljivama ili drugim voćem ili kremom, ova poslastica NE MOŽE da se ne dopadne.
Sastojci:
- krompir pire
- 1 jaje
- malo soli
- brašno
- 1 šolja prezle
- pola šolje mlevenih oraha
- šećera po želji
- 1 vanilin šećer
Uputstvo:
U krompir pire dodajte jaje i so i toliko brašna da dobijete mekano testo koje se ne lepi. Napraviti veknicu, nožem je isecite na šnite, svaku šnitu malo brašnjavim dlanovima zaoblite i ređajte na tacnu posutu brašnom.
U dublju šerpu sipajte oko 2 litre vodu, dodajte 1/3 kafene kašike soli i pustite da provri. Kada provri, ubacite šufnudle. Lagano varjačom promešajte ili prodrmajte šerpu, kako se testo ne bi zalepilo za dno posude.
Kada šufnudle isplivaju, gotove su. Izvadite ih šupljom kašikom i stavite u cediljku. Operite ih hladnom vodom i ostavite da se ocede. Za to vreme spremiti prezle.
U tiganju na laganoj vatri propržite prezle na malo ulja. Sklonite sa vatre i dodajte orahe, šećer i vanilin šećer. U tiganj sa prezlama ubacite šufnudle, svako dobro uvaljati sa svih strana.
Služiti tople, po želji sa džemom.
Prijatno!