NAJJEDNOSTAVNIJA I NAJBOLJA PRIPREMA ČORBASTOG PASULJA: Zahvaljujući OVOJ caki raskuvaće se svako zrno

Nikad brža i jednostavnija priprema pasulja zahvaljujući važnoj caki

Objavljeno: 19.08.2023. 08:00h
Autor:
Čorbast pasulj, Foto: Printscreen/youtube/Deda Miletova kuhinja

Pasulj obavezno potopite u hladnu vodu veče pre pripreme ručka.

Sastojci:

  • 300gr domaće dimljene kobasice
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 šargarepe
  • 200ml mlevenog paradajza
  • 500gr pasulja
  • So, Biber, lovorov list

Zaprška:

  • Ulje
  • Brašno
  • Začinska slatka paprika

Priprema: Pasulj koji se natapao u vodi tokom noći procedite i stavite u duboku šerpu. U šerpu odmah naseckajte kobasice, luk, dodajte paradajz, šargarepu, začine i beli luk. Nalijte vodom da ogrezne i kuvajte ga oko dva sata. Napravite zapršku, zapržite i uživajte!

Bonus video: