MANASTIRSKA, POSNA PITA NA VODI: Nema sočnije i ukusnije, a gotova je za 20 minuta

Donosimo vam najbolji recept za posnu pitu na vodi, koja je veoma izdašna i sočna.

Objavljeno: 14.08.2023. 11:31h
Autor:
Foto: Printscreen Youtube/Kuhinja Valentina Mašković

Sastojci:

  • 500 g gotovih kora za pitu
  • 500 ml sos od paradajza
  • 2 čena bela luka
  • 6 glavica mladog crnog luka
  • 800 g šampinjona
  • 2 šoljice pirinča (obarenog)
  • So, biber, suvi bosiljak

Priprema:

Sipati u tiganja sos od paradajza i dodati iseckati beli i crni luk i pržiti na tihoj vatri, pa dodati iseckane šampinjone. Dodati pirinač i začine, pa promešati i ostaviti da se ohladi. Tepsiju obložiti pek papirom, pa preko njega premazato sos od paradajza, a zatim staviti koru. Koru poprskati sosom, a preko nje staviti drugu koru (takođe poprskati sosom), pa sipati fil, pa ponavljati postupak do kraja. Premazati je paradajz sosom i staviti da se peče na 200 stepeni, oko 20 minuta.

Prijatno!