RUČAK ZA DANAS: Najbolji i najlakši način punjenja paprika na svetu - bukvalno se same spremaju

Letnji ručak bez kojeg se ne može zamisliti prava srpska trpeza su punjene paprike

Objavljeno: 13.07.2023. 11:17h 11:22h
Autor:
Punjene paprike, Foto: Printscreen/youtube

Sasatojci:

  • 2kg. paprika

Fil:

  • 500gr. crnog luka
  • 1 šargarepa i vezica peršuna
  • 200gr. pirinča
  • 700gr mlevenog mesa
  • 1 jaje
  • 100ml. ulja
  • So, suvi začin, začinska crvena paprika, biber
  • 1kg. paradajza

Priprema: Paprike očistite i ostavite sa strane. U dublju činiju izmešajte sitno seckan crni luk, rendanu šargarepu, sitno seckan peršun, opran pirinač, meso, začine i jaja. Sve to dobro izmešajte i ovom smesom napunite paprike. U blenderu sameljite kilo paradajza pa ga jednostavno prelijte preko punjenih paprika. Poklopite i pecite oko sat vremena na 180 stepeni celzijusa. Uživajte.