RUČAK ZA DANAS: Najbolji i najlakši način punjenja paprika na svetu - bukvalno se same spremaju
Letnji ručak bez kojeg se ne može zamisliti prava srpska trpeza su punjene paprike
Objavljeno: 13.07.2023. 11:17h
11:22h
Autor:
Autor:
Sasatojci:
- 2kg. paprika
Fil:
- 500gr. crnog luka
- 1 šargarepa i vezica peršuna
- 200gr. pirinča
- 700gr mlevenog mesa
- 1 jaje
- 100ml. ulja
- So, suvi začin, začinska crvena paprika, biber
- 1kg. paradajza
Priprema: Paprike očistite i ostavite sa strane. U dublju činiju izmešajte sitno seckan crni luk, rendanu šargarepu, sitno seckan peršun, opran pirinač, meso, začine i jaja. Sve to dobro izmešajte i ovom smesom napunite paprike. U blenderu sameljite kilo paradajza pa ga jednostavno prelijte preko punjenih paprika. Poklopite i pecite oko sat vremena na 180 stepeni celzijusa. Uživajte.
( Stil )