DOMAĆI SLADOLED OD VIŠANJA: Za samo 10 minuta napravite najkremastiju ledenu poslaticu kao iz najbolje poslastičarnice
Domaći sladoled od višanja pravi se očas posla, a toliko je ukusan da više neće poželeti kupovni.
Autor:
Šta će bolje sa vas rashladi tokom toplih letnjih dana nego sladoled! A još ako ima osvežavajući ukus višnje užitaka je zagarantovan. Umesto da kupujete gotov sladoled u prodavnici, napravite domaći koji je daleko ukusniji i ne zadrži dodatne pojačivače ukusa, a ni veštačke arome.
Sastojci:
- 350 g višanja
- 300 ml jogurta
- 250 ml hladnog mleka
- 250 g šlaga u prahu
- 100 g šećera
Piprema:
Višnje dobro operite i očistite od koštica. U blender stavite višnje, sipajte jogurt i šećer i sve dobro izblendirajte dok ne dobijete ujednačenu smesu. Šlag dodajte u hladno mleko, pa mutite mikserom da dobijete čvrst sneg. Pomešajte sa smesom od višanja i još jednom dobro umutite da se sve lepo poveže. Dobijenu smesu za sladoled preručite u činiju sa poklopcem i stavite u zamrzivač. Posle pola sata izvadite sladoled, malo ga promešajte i vratite nazad u led na još neka 2 sata. Po želji ga servirajte sa svežim višnjama ili prelijte sirupom od ovog voća.
Bonus video: