ISKUSNE DOMAĆICE OBAVEZNO STAVLJAJU 1 SASTOJAK U GRAŠAK: Pravi veliku razliku i zbog njega postaje neodoljivo ukusan

Otkrivamo sastojak koji grašak čini najboljim i najukusnijim, a iskusne domaćice ga obavezno koriste.

Objavljeno: 12.06.2023. 15:05h
Autor:
Sastojak koji grašak čini najboljim, Foto: Shutterstock

Profesionalni kuvari oduševili su neverovatnim trikom za savršen gulaš i otkrili tajni sastojak koji ga čini tako neodoljivim i ukusnim. Ovog puta, donosimo vam recept za najukusniji grašak, kao i trik koji iskusne domaćice primenjuju.

U pitanju je supa pripremljena sa mirođijom.

Sastojci:

  • 500 g graška
  • 500 g svinjskog mesa (može i piletina)
  • 1 crni luk
  • 1 prazilk (po želji)
  • 1 šargarepa
  • 1 krompir
  • 3 čena belog luka
  • 1 kesica instant krem čorbe od graška
  • suvi biljni začin, biber
  • 1 kašičica slatke mlevene paprike
  • malo mirođije
  • 2 kašike kečapa
  • 1 kasicica suvog vlašca (po želji)

Priprema:

Luk i praziluk propržiti na ulju i poslozi, pa dodati meso iseckano na kockice. Začiniti sa suvim biljnim začinom, biberom i slatkom mlevenom paprikom. Ako želite možete da dodate i tucanu ljutu papriku i vlašac. Kada se meso malo upržilo, dodajte sitno seckan krompir, šargarepu i beli luk. Promešajte, pa dodajte grašak i opet promešajte. Dodajte malo mirođije, malo kečapa i nalijte sa vodom. Poklopite i kuvajte na tihoj vatri. Napravite supu sa toplom vodom i dodajte malo mirođije, pa i nju nalijte u grašak. Kuvajte nekih 30-45 minuta (procenite sami).