OVAKO MAĐARI SPREMAJU SOČNU PILETINU: Najukusniji ručak svih vremena - svideće se čitavoj porodici

Mađari važe za velike gurmane stoga i ne čudi što su njihovi recepti najbolji

Objavljeno: 07.06.2023. 08:53h
Autor:
Recept za piletinu na mađarski način, Foto: Printscreen/youtube

Savršena ideja za ručak je upravo ova za piletinu na mađarski način:

Sastojci:

  • 1kg piletine
  • 150-200gr dimljene slanine
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 3 paprike
  • 400-500gr. paradajza
  • 100ml. belog vina
  • 200ml. vode
  • Začini: so, suvi začin, ljuta ili slatka začinska paprika, biber.
  • Po vašem ukusu možete dodati 1-2 kašike senfa.

Priprema: Piletinu usolite i dodajte joj začine po želji i ostavite je u frižideru da upije sve začine. Zatim u tiganju propržite slaninu. Izvadite slaninu na tanjir, a u masnoći koja je ostala iza nje dinstajte crni luk i šargarepu, a potom dodajte paprike, a onda i paradajz pa sve dinstajte dok se ne napravi sataraš. Dodajte beli luk i piletinu. Dodajte vino i vodu i ostavite da se sve krčka dok se piletina ne raspadne. Dodajte slaninu i svež peršun. Sve dinstajte još malo i poslužite toplo.