VLAŠKE KIFLE: Testo meko i sveže 2 dana - Napravite ih večeras i imaćete i večeru i doručak sutradan
Ideju za ručak nekako i nađemo, ali zato muku mučimo šta spremiti za večeru ili doručak. Vlaške kiflice su najbolje rešenje za vas - verujte nam
Objavljeno: 27.05.2023. 17:19h
17:23h
Autor:
Autor:
Testo za kiflice uopšte nije teško napraviti kada jednom uđete u štos. A kada napravite ove vlaške kifilice, mešenje će vam postati redovna navika.
Sastojci:
- 800gr. brašna
- 1 jaje
- 100 ml. ulja
- 1 kašičica šećera
- 1,5 kašičica soli
- 30gr. kvasaca
- 200ml. jogurta
- 200ml. vode
Za premazivanje:
- 200gr. putera
Fil:
- 300-400gr. spanaća
- 2 jaja
- 200-260gr. sira
- 1 jaje za premazivanje
Priprema: Umesiti testo od brašna,vode, šećera, soli i kvasca. Dodati jaje, jogurt i ulje pa umesiti glatko testo koje ćete ostaviti da "odmori". Nakon toga podelite testo na 2 dela. Prvi deo razvijte što više pa premažite puterom, a potom i filom od sira, spanaća i jaja. Drugim delom preklopite filovanu jufku, isecite i urolajte kiflice pa premažite jednim jajetom. Peći u zagrejanoj rerni na 200c./10min. i na 180c./15min.
( Stil )