morate ga probati!

NEODOLJIVO JELO OD USKRŠNJIH JAJA ZA KOJIM SU LJUDI "POLUDELI": Iskoristite ostatke praznične hrane na NAJUKUSNIJI NAČIN

Recept za fenomenalno jelo od uskršnjih jaja će vas oduševiti!

Objavljeno: 17.04.2023. 21:55h 23:56h
Autor:
Recept za fenomenalno jelo od uskršnjih jaja, Foto: Shutterstock

Posle Uskrsa obično se desi da nam ostane višak ofarbanih jaja, te domaćice neretko tragaju za receptima kako bi mogle da ih iskorite na najbolji i najukusniji način. Zato vam donosimo jelo za kojim su "poludele" žene na društvenim mrežama - kiš od kuvanih jaja, jer očarava ukusom svakog koga je probao!

foto: Profimedia

Šta vam je sve potrebno od sastojaka?

Za testoi nadev:

  • 200 g brašna
  • 90g maslaca
  • 70ml vode
  • 5 kuvanih jaja
  • 1 veza mladog luka
  • 150-200g šunke

Za preliv:

  • 5 jaja
  • 200g kisele pavlake
  • 100ml mleka
  • parmezan
foto: Profimedia

Priprema:

Najpre iseckajte mladi luk koji ćete odmah i ispržiti. U jednu posudu sjedinite: brašno, so, izmrvljeni puter i hladnu vodu. Potom umesite testo, a onda ga razvucite i stavite u tepsiju za tart. Zatim iseckajte šunku, pa je sjedinite sa proprženim lukom.

Na red su došla kuvana jaja koja treba iseći na kolutove. Kada to završite sipajte luk i šunku preko testa, pa poređajte iseckana jaja. Ostala jaja umutite sa pavlakom, mlekom i parmezanom, pa sve lepo prelijte. Zagrejte rernu na 180°C i pecite oko 30 minuta.

(Stil / Telegraf)