RECEPT DANA: Ruske palačinke sa pavlakom i slaninom - toliko su dobre da im niko ne može odoleti

Slane ruske palačinke su super obrok za hladne dane, jer nema ništa lepše dok kućom ne zamiriše slaninica

Objavljeno: 03.04.2023. 11:30h 11:43h
Autor:
Kako se prave ruske palačinke?, Foto: Tripod production

Ruski recepti su nam uvek bliski, ali način na koji oni prave palačinke Srbima se posebno dopada.

Potrebni sastojci:

  • 1 šolja belog brašna
  • 1 šolja heljdinog brašna
  • 1 kašičica soli
  • 10 grama suvog kvasca
  • 1 čaša mleka
  • 1 žumance
  • 1 belance
  • 50 grama slanine
  • 100 grama pavlake
  • svež peršin
  • so i biber

Priprema: Pomešajte brašno, dodajte kvasac, a zatim mleko, so i jedno žumance. Umesite testo, a potom dodajte i posebno umućeno belance i ostavite na toplom da naraste.

Za to vreme prepržite slaninicu. Pecite palačinke od umešenog testa, a potom ih filujte sa nadevom od pavlake i peršuna. A onda poslužite sa prepečenom slaninicom. Uživajte!