JABUKE U ŠLAFROKU: Stari slatkiš koji se rado jede širom Srbije, a priprema je nikad jednostavnija
Šlafrok je stara nemačka reč za ogrtač, a pošto su kolutovi jabuka umočeni u testo, onda su oni ogrnuti - otuda i ovaj divan i slikovit naziv za stari slatkiš
Objavljeno: 26.03.2023. 10:31h
Autor:
Autor:
Jabuke pripadaju najzdravijem voću, ali kada se "ogrnu" sa nešto testa dobijete najukusniji slatkiš:
Potrebno je:
- 3 jabuke
- 2 kašike brašna
- 1 prašak za pecivo
- Prstohvat soli
- Čaša kisele vode
- 1 cimet
- 1 vanil šećer
- Kašika šećera u prahu
- 70g crne čokolade
Priprema: Oljuštiti jabuke i iseći ih na kolutove. Odstraniti sredinu jabuke.
Šlafrok: Sjediniti brašno, vodu, prašak za pecivo, kiselu vodu i malo soli. U dobijenu smesu uvaljati jabuke. Ispržiti jabuke. Rastopiti čokoladu. Jabuke preliti čokoladom i odozgo posuti vanil šećer, šećer u prahu i cimet.
Gledajte najpopularniji kulinarski šou "Majke i snajke" na Kurir televiziji radnim danima u 18 i subotom u 17.10 časova!
( Stil )