JABUKE U ŠLAFROKU: Stari slatkiš koji se rado jede širom Srbije, a priprema je nikad jednostavnija

Šlafrok je stara nemačka reč za ogrtač, a pošto su kolutovi jabuka umočeni u testo, onda su oni ogrnuti - otuda i ovaj divan i slikovit naziv za stari slatkiš

Objavljeno: 26.03.2023. 10:31h
Autor:
Kako se spremaju jabuke u šlafroku?, Foto: Tripod production

Jabuke pripadaju najzdravijem voću, ali kada se "ogrnu" sa nešto testa dobijete najukusniji slatkiš:

Potrebno je:

  • 3 jabuke
  • 2 kašike brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • Prstohvat soli
  • Čaša kisele vode
  • 1 cimet
  • 1 vanil šećer
  • Kašika šećera u prahu
  • 70g crne čokolade

Priprema: Oljuštiti jabuke i iseći ih na kolutove. Odstraniti sredinu jabuke.

Šlafrok: Sjediniti brašno, vodu, prašak za pecivo, kiselu vodu i malo soli. U dobijenu smesu uvaljati jabuke. Ispržiti jabuke. Rastopiti čokoladu. Jabuke preliti čokoladom i odozgo posuti vanil šećer, šećer u prahu i cimet.

Gledajte najpopularniji kulinarski šou "Majke i snajke" na Kurir televiziji radnim danima u 18 i subotom u 17.10 časova!