RUČAK ZA DANAS
OVAKO FRANCUZI SPREMAJU PILEĆE MESO: Sočan, začinjen i veoma ukusan obrok koji se sprema brzo
Piletina Marengo poreklo vuče iz Francuske, ali recept prilagođen nama napravio je Raša Vlačić
Objavljeno: 22.03.2023. 10:44h
10:59h
Autor:
Autor:
Pileće belo meso najzahvalniji je komad mesa za pripremu ručka jer ga svi vole a brzo se sprema:
Potrebno je:
- 300g pilećeg filea
- 1 crni luk
- 50g šampinjona
- 2 čena belog luka
- 1 paprika
- 1 šaradajz
- Prstohvat soli
- Čaša paradajz sok
- ½ čaše belog vina
- Kašika meda
- Peršun
Priprema: Pileći file rastanjiti na dva dela. U zagrejani tiganj staviti piletinu da se prži. Beli i crni luk, papriku i paradajz iseckati na kockice, šampinjone na četvrtine. U istom tiganju u kom se pržila piletina ubaciti povrće. Naliti paradajz sokom i belim vinom. Sjediniti piletinu i povrće, i ostaviti da se krčka još par minuta. Na kraju dodati med. Radi dekoracije, dodati peršun.
Gledajte najpopularniji kulinarski šou "Majke i snajke" na Kurir televiziji radnim danima u 18 i subotom u 17.10 časova!
( Stil )