NAJFATALNIJE JUGOSLOVENKE KOJIH BEZ DAHA OSTALI I SVETSKI ZAVODNICI: Ona rasturila kultni bend, u drugu pucao LJUBAVNIK

Niko nije mogao da im odoli!

Objavljeno: 18.03.2023. 10:11h 10:50h
Autor:
Ko su bile najveće zavodnice u Jugoslaviji?, Foto: Printscreen Youtube / Instagram

Bile su simbol lepote, seksepila i otmenosti u bivšoj Jugoslaviji! Nije bilo mušarca koji se nije divio njihovom izgledu i stavu, a gde god bi se pojavile bile su u centru pažnje! Osvajale su pogled, osmehom, pokretnom, bile su oličenje dama i inspiracija mnogim ženama.

Lista najfatalnijih Jugoslovenki:

Milja Vujanović

Provbitno je bila misica, potom glumica, novinar, pisac ali i astrolog, hiromant, magistar političkih nauka sa dve diplome, majka dvoje dece Maše i Leona. U svet poznatih ušla je kao mis Srbije 1967. godine. Nakon glavne uloge u filmu “Rani radovi” Želimira Žilnika (1969), koji je na prestižnom Berlinalu osvojio Zlatnog medveda, predviđali su joj sjajnu glumačku karijeru.

foto: Printscreen/Facebook/MiljaVujanovicRegulas

Milja je posle Eve Ras, bila druga glumica koja se svlačila u filmovima, a dala je izjavu da bolje izgleda bez odeće, nego kad je obučena. Ipak joj je u nekom momentu dosadilo da igra uloge golišavih lepotica, pa se povukla i potpuno posvetila astrologiji i postala jedan od najboljih. Milja se odrekla glumačke karijere, ali ne i javnog života, pa je tako pisala za medije, objavljivala knjige, pojavljivala se u emisijama, a tokom devedesetih je imala i svoju kontroverznu emisiju. Bila je prijatelj sa mnogim našim poznatim ličnostima. Dule Savić je smarao da je fatalna.

Predosetila je i svoju tragičnu sudbinu - njena fatalna ljubav Obrad Zijak pucao je u nju, jer je želela da ga napsuti, posle 10 godina burne veze.

- Tražila je od njega da pokupi svoje stvari, što on nije nameravao da uradi. Tada je uzeo pištolj i upucao je s leđa. Hitac joj je prošao kroz vrat, bila joj je oštećena kičmena moždina. Pet narednih godina bila je potpuno nepokretna. Dijagnoza: kvadriplegija. Mogla je samo glavu da pomera - ispričala je njea ćerka Maša svojevremeno za "Gloriu".

Ena Begović

Glumica Ena Begović imala je, takođe, raskošnu lepotu, a devedesetih je važila za najveću zvezdu jugoslovenskog filma i hrvatskog pozorišta. Ali, njenu blistavu karijeru prekinula je užasna tragedija. Naime, sa samo 40 godina poginula je u teškoj saobraćajnoj nesreći.

- Bila je predivna sestra, na trenutke i prebrižna poput majke. Imale smo sličan stav prema životu i umetnosti. Imala je X faktor i bila jedinstvena, istinska diva. Onako plavokosa delovala je romantično i nežno, ali posedovala je veliku unutrašnju snagu", rekla je pre nekoliko godina u intervjuu za Večernji list njena sestra Mia.

foto: Printscreen Youtube / Diana Niven Becirovic

Dijana Bećirović

Rođena je u selu kraj Tuzle koje je ostalo u šoku kada se slikala gola za Start 1981. godine. Šuškalo se da je fatalna Dijana bila u vezi s Al Paćinom, a za vreme rada na italijanskom RAI-ju intervjuisala je dvojicu Papa.

foto: Printscreen/Instagram/diananiven

Njenoj lepoti nisu odoleli ni poznati,a ni nepoznati muškarci, pa su se zbog nje, navodno, potukli i članovi grupe Bijelo dugme, klavijaturista Vlado Pravdić i frontmen Goran Bregović, s kojim je bila u vezi neko vreme u doba njihove najveće slave.

foto: PrintscreenJutjub/Carlos

Bernarda Marovt

Najlepša mis Jugoslavije dobro je unovčila svoju titulu, jer je na vrhuncu popularnosti dnevno od reklama zarađivala po 3000 dolara. U nekim anketama na prostoru bivše Jugoslavije Bernarda Marovt proglašena je za najlepšu mis Jugoslavije koja je ikad izabrana.

foto: Printscreen/youtube

Bernardinu lepotu i seksepil uočili su i na izboru za Mis sveta, gde je osvojila titulu Mis fotogeničnosti. Bila je favorit i za laskavu titulu Mis sveta, ali su britanski tabloidi objavili njene golišave fotografije i tako je diskreditovana kod žirija.

foto: Profimedia

Beba Lončar

Kvalitetni i povoljni uređaji za vaš dom - sve na jednom mestu. Tehnomedia Super akcija u svim Tehnomedia prodavnicama i online šopu. Poručite i ušte

Iako je mlađe generacije znaju kao suprugu Josipa Radeljaka Dikana, Beba Lončar je mnogo više od toga. Nakon filma "Ljubav i moda" bilo je kristalno jasno da Jugoslavija ima veliku glumačku zvezdu čija lepota obara s nogu. Zvali su je i "beogradska Bridžit Bardo".

FOTO: Profimedia
FOTO: kpa / Grimm / United Archives / Profimedia
FOTO: kpa / Grimm / United Archives / Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Kurir / Damir Dervišagić

Bila je ludo zaljubljena u plejboja Dejana Božovića, a nakon veze s njim udala se za Dikana s kojim ima sina Lea. Danas živi u Beogradu, ima 79. godina i retko se pojavljuje u javnosti.

Ana Sasso

Ana Sasso u mokroj majici u reklami za "Pipi" verovatno je scena koju znaju čak i oni koji su rođeni deset ili dvadeset godina kasnije. Rođena Bugojanka koja i danas živi u Splitu.

foto: Printscreen/instagram

Okitila se i titulom Miss Jugoslavije 1982. godine te je ušla među sedam najlepših na svetu na izboru za Mis sveta. Ana danas izgleda atraktivno, a u vezi je s jednim splitskim lekarom.

Olivera Katarina

Zbog pevačice Olivere Katarine muškarci su se bukvalno tukli svake večeri u objektima gde je ona nastupala. Jugoslavija pre nje zvezdu takvog kalibra nije imala. Bila je glumica i pevačica, a u karijeri joj je pomogla veza s Titovim obaveštajcem Ratkom Draževićem.

Nastupala je širom sveta i Evrope, a njena lepota i harizma bile su fatalne po svakog muškarca koji joj se približio u emotivnom smislu. Danas ima 82. godina i živi u Beogradu.