SLOJEVITA DOMAĆA PITA PO BAKINOM RECEPTU: Dekorativna i veoma ukusna, a kombinacija maka i keksa će vas oduševiti

Izdašna i veoma ukusna pita lako se pravi, a oduševiće vas na prvi zalogaj.

Objavljeno: 02.03.2023. 16:08h
Autor:
Recept za slojevitu domaću pitu po bakinom receptu, Foto: Printscreen/youtube

Domaće pite uvek su rado viđene na svakoj trpezi, a ova sa tri sloja će vas posebno oduševiti. Kombinacija maka, mlevenog keksa i rogača su savršen spoj, a pored toga što je ukusna prelepo izgleda.

Sastojci:

  • 2 jajeta
  • 3 kašike šećera
  • 3 kašike griza
  • 200 g mlevenog keksa
  • 200 g maka
  • 200 g mlevenog rogača
  • 50 ml ulja
  • 1/2 praška za pecivo
  • 200 ml vrućeg mleka
  • 1 vanilin šećer
  • 1 pakovanje kora

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom i dodati griz, jogurt i ulje, pa mešati dok ne dobijete glatku smesu. Mleko podeliti u tri dela, pa u dodati u mak, rogač i plazmu. U pleh ili činiju u kojoj ćete peći pitu stavite prvo jednu koru, pa je premažite ulje, zatim postupak ponovite još dva puta. Na treću koru stavite sloj nadeva od jaja. Preko stavite jednu koru, a zatim nadev od maka. Poređajte tri kore koje ste premazali nadevom od jaja, a zatim stavite sledeću koru i nadev od keksa. Ponovo stavite tri kore,premažite jajima i stavite nadev od rogača. Na vrhu treba da vam budu tri kore koje ste dobro premazali nadevom od jaja. Pitu pecite na 200 stepeni oko 50 minuta.