RUČAK ZA DANAS: Svinjski paprikaš sa noklicama - zasitno jelo puno vitamina i minerala za čisto zdravlje
Ovo je jedno staro-novo jelo kojem niko, ali baš niko ne može odoleti. Zato uživajte dok ga spremate, a još više dok ga jedete
Autor:
Kada je paprikaš u pitanju, niko nije siguran zašto se tako zove s obzirom da u njemu nema paprike, osim one začinske. Ali bilo kako bilo, to je jelo kojem niko ne može da odoli - pogotovo zimi.
Sastojci:
- Slanina 30g
- 1 crni luk
- Pečurke 100g
- Svinjski file 300g
- Beli luk 2 čena
- 1 jaje
- 1 kašika brašna
- 1 kašika suve, slatke mlevene paprike
Priprema: Iseckati slaninicu i staviti je u zagrejanu šerpu, zatim dodati i sitno seckani crni i beli luk. Svinjski file iseći na kocke i dodati u šerpu sa slaninicom i lukom. Naliti sve vrućom vodom i dodati kašiku začinske paprike.
Noklice: umutiti jaje i brašno.
Na kraju, kašikom praviti noklice i stavljati ih u šerpu sa paprikašom.
Prijave za novu sezonu najzabavnijeg kulinarskog takmičenja "Majke i snajke" su u toku! Ukoliko ste ljubitelj dobre zabave, volite da se družite i pevate, a kuvanje sa Sekom i Rašom vam zvuči zanimljivo, postanite i vi deo nove sezone najboljeg kulinarskog formata koji se emituje na Kurir televiziji! Popunite formular (https://www.kurir.rs/majke-i-snajke) već sad, kuvajte sa Sekom i Rašom - očekuju vas vredne nagrade!