RUČAK ZA DANAS: Kafanska teleća čorbica, kremasta i puna vitamina i minerala - za oporavak celog tela
Nema ukusnije čorbe od one kafanske, teleće koja krepi celo telo
Autor:
Kad dođu hladni zimski dani najbolje rešenje za ručak je čorba, a najukusnija je ona teleća, kafanska, koja je savršeno kremasta i puna vitamina i minerala.
Sastojci:
- 500 grama telećeg mesa od buta ili vrata
- 1 glavica crnog luka
- 1 veza zeleni (2 šargarepe, paškanat, peršun)
- 1 koren celera
- 2 krompira
- 1 dl ulja
- 2 kašike brašna
- 2 dl kisele pavlake
- 1 žumance
- so
- biber
- lorber
- malo peršunovog lista
Priprema: Crni luk sitno iseckajte, pa izdinstajtena ulju. Dodajte meso isečeno na kockice (i kosti, ako ima), nalijte vodom da ogrezne i dinstajte na tihoj vatri oko sat vremena.
Dodajte povrće iseckano na kockice, posolite, pobiberite, te nalijte oko 2 litra vode. Napravite i zapršku od dve kašike brašna, pa sve zajedno kuvati još oko pola sata.
Pred serviranje u gotovu čorbu umešajte pavlaku sa umućenim žumancetom i pospite sitno seckanim peršunom. Po želji, teleća čorba se može zakiseliti sirćetom ili limunovim sokom.